sunnuntai 28. marraskuuta 2010

syrämiä, syrämiä

Keittiöön oon saanut vähän jouluista juttua.


Aika sydämmellisiä kaikki :). Ensinnäkin kirpparilta löydetty verhokappa. Aivan tosi ihana. Sitä oli usiampi metri ja tuohon ei paljon mennyt, niin kankaasta on syntynyt jo muutakin. :) meillä ei ole ollut keittiössä minkäänlaista verhoa, kun itseasiassa tuohon ei voi laittaa esim. verhotankoa ollenkaan kun jääkaappi ja pakastin on tuossa vasemalla aivan seinän vieressä ja niiden päällä on kaappi, jonka ovi ei mahtuis aukiaan. Tuon verhon laitoin vain nastoilla kiinni.


Jouluinen "valokranssi" tuli tiimarista ostetusta risukranssista, johon laitoin huovutettuja sydämiä ja pienet, paristolla toimivat valot. Muuta se ei kaipaa. (tosin nuita sydämiä ois saanu olla vielä yksi :) en vaan ole kerinny tehä lisää ja piti saada koriste jo ikkunaan ;). Katotaan ilmestyykö siihen vielä lisää koristuksia).
 

Ja tässä aarteita, aarteita :)! Mulla on yks "vakkaripaikka" kaverin kans missä pitää käydä. Sellainen vanha talo jossa on "kotikirppari", kaikkea vanhaa ja ihanaa, oikea aarreaitta :). Eli muutakin jo täällä esiteltyä on sieltä. Ja nämä ihanuudet. sydänpurkki ja -tarjotin, sekä emalikannu. Piparimuotit on myös sieltä, ne on vanhoja, joista ajattelin jotain joulurekvisiittaa tehä, esim pannunalunen. :)


Tässä pari vaihekuvaa, kuinka oon tehny nuita huopasydämiä. 


Sydänverhokapasta "tuunattua". :)Tälläisen essumekkoon olen törmännyt jossakin blogissa, en vain nyt muista/löydä missä. Tällä on joku nimikin. Helppo tehdä. Mulla ei ollut valkoista kanttinauhaa ja piti päästä kokeileen tätä, joten kanttasin nuo sellaisella pitsikankaalla. Suloinen se on ja sopiva, hyvän näkönen ainakin nuken päällä. Meillä kun ei ole sitä pikkuprinsessaa jolle kokeilla :). 


Meidän 5-vuotias prisessa sai sitten hameen tästä kankaasta. Pätkä kappaa, jonka takaa yhdistin ja laitoin kuminauhan. Kuminauhakujakin oli valmiina ;DD. 


Muutama heijastin tuli valmiista paksusta askartelu huovasta. Piparimuotin avulla ja ompelukoneella.
Nämä meni pikkupaketteihin lapsille pikkujouluun. :) 
 

Siskolle ompelin jouluverhot keittiöön (huono kuva). Punaista pallopuuvillaa, jonka reunustin valkoisella puuvillakankaalla. Simppelit verhot.


Viimeseksi vielä täytekakku, jonka tein pikkujouluun. Pikainen koristelu; piparimuotteja laitoin päälle, niiden sisälle ripottelin suklaarouhetta ja muotit pois. :) :
 
Nyt on jo ensimmäinen adventti. Tästä alkaa todellinen joulun odotus! :) Mukavia hetkiä :).

3 kommenttia:

 1. Kukikkaat kuosit blogissa on samantapainen ohje :)
  Samoin ottobren 3konstin mekko on hyvin samantapainen.

  Ihania sydämiä, toi ruskea kangas on ihanaa :)

  VastaaPoista
 2. Hauska sydänkangas! :D
  Kakku näyttää niin herkulliselle. :)
  Iloa alkaneeseen viikkoon!

  VastaaPoista
 3. Sani: niimpäs onkin, tuolla siihen törmänny :). Ihan omasta päästä sillä mielikuvalla tämän kehittelin :D.

  Essi: ihastuin niin tuohon kankaaseen kun kirpparilla törmäsin (siitä puuttu hintalappu ja ajattelin että makso mitä makso niin pakko saada ;)eikä maksanu paljoo).

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida!!! <3