maanantai 1. marraskuuta 2010

mä tein sen :)

Olen alusta asti tämän ompelukärpäsen puraistua ajatellu että olisipa ihana tehdä takki tytölle!!! Vähän kaukaiselta haaveelta se tuntuu, milloin uskaltaa alkaa ompeleen :o. Äitini kangasvarastosta löysin ihanan kankaan ja myös vuorikankaan. Ja ajattelin että ei kait se auta kun alkaa kokeileen :). Sitten huomasin että vuorikangas ei passaa ollenkaan päällyskankaaseen mutta ajattelin että ei kait se haittaa kun tämä on vain kokeilutakki. Mutta kuitenkin tulin siihen tulokseen ystävieni "avustuksella" että ei kannata pilata hienoa takkikangasta rumalla vuorella, kun kyllähän se vuori sieltä välillä pilkottaa, varsinkin hupussa näkyy kokoajan. :)

No ystäväni "huomasi" että pelkästään siitä vuorikankaastakin tulisi kiva takki..hmm..no niimpä!! :) Sillä on hyvä alkaa karjoittelemaan takin tekoa. Niimpä...
 Tälläisen sain aikaseksi. Kaava on vanhasta muoti muksu - lehdestä vähän muokattu, mm. hiippahuppu ja taskut. Olin ostanut kanttinauhoja varastoon ja pähkäilin minkä värisen laitan takkiin. Keltainen on ihan kiva mutta aloitin valkoisella kun se oli varmempi, ainakin sopii. No sitä ei sitte ollutkaan tarpeeksi ja olin niin päässy vauhtiin ompeluksessa että en malttanu keskeyttää ja hommata lisää valkoista, joten jatkoin keltaisella :). No en vielä tiiä kannattiko, mutta ehkä se on ihan kiva!!??? Taskut ei osunu ihan kohilleen ja muutakin viksattavaa olis ja mm. neppareita meni varmaan viis pilalle ennen kun osui kohilleen..no tämä olikin se harjoitustakki. Jospa rohkenen aloittaa toisen. Siihen minulla on kaavat valmiina ja tosi hyvä ohje täällä. Vuorikangastakin on jo toisenlaista, ehkä parempaa...täytyy alkaa sommitteleen ja katsoon riittääkö se :).
 Takin omistaja valitsee sopivaa pipoa...ehkä tämä sininen passaa paremmin kuin vihreä... :)
Nepparit onkin helppo 2-vuotiaan ainakin aukaista! :)



Toinen saavutus on myös :)!! Mutta ensin "arvoitus" :

Tietääkö kaikki mikä tämä on???
 
 Minä en nimittäin tiennnyt/arvannut kun ensimmäisen kerran näin tämmöisen, että mikä se on... :D




No tossuthan ne on :). Ylemmässä kuvassa siis yksi tossu. Ja katsokaa, olen tehnyt niitä kaksi, siis parin. Täytyy myöntää että kauan siinä meni näin helpoksi työksi, siis normaalisti nopea tehdä, ei pitkää tylsää vartta jne.. :). Vaan kun yhden sain valmiiksi ei toinen meinannut valmistua millään... Viime viikonloppuna oltiin mökillä ja otin kudelman mukaan. Perille kylmään mökkiin saavuttuamme huomasin että oli villasukat jääny kotiin. Jo tuli kiire tehä nämä valmiiksi. Toki se mökkikin kerkes lämmetä niin että tarkeni sitte ilmankin. Mutta nämä tuli valmiiksi :). Kotona nämä on tarpeen, kun on suurimmaksi osaksi kivilattia. Vaikka onkin lattialämmitys, tuntuu se silti vähän viileältä, varsinkin aamuisin.


Ja mökillä saatiin herkutella isäni paistamaa tai pitääkö se sanoa että loimuttamaa loimulohta. Ai että se oli hyvää :)!!! 
Nyt on marraskuu ja "saa" alkaa miettiin joulua ja kuunnella jo vähän joululauluja! :)

6 kommenttia:

  1. Hyvä Saara! Mieki uskallan alkaa kokkeilee, ku sie teit tuon harjoituskappaleen (takin) sitte varmaan munki puolesta! Innolla, rohkeudella ja taidolla saa ihmeitä aikaan! Uusia haasteita kohti! <3´jappe

    VastaaPoista
  2. Kivan näköinen takki tuli :), passaa hyvinkin pitää.
    Itse ainakin huomasin että seuraava oli jo paljon helpompi tehdä ja sit niihin jäikin jo koukkuun :D

    VastaaPoista
  3. Mahtavia uusia juttuja taas ilmestynyt. ;) Paulus sanoi kun näki takin, että miten Saara osaa ommella noin hyvin takkeja...?;) Jatka samaanmalliin. :)t.Laura

    VastaaPoista
  4. Hyvä Saara!! aivan mahtavan ihania.
    T.Jaana

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikki (myös Paulus :)!!! Tässähän vallan innostuu..oioi ku ois vaan aikaa tehdä. Mutta ihmeesti sitä valmistuu jotain, jos oikein haluaa ja on mieleistä tekemistä. ja voin sanoa että myös normi arkiaskareet luistaa paremmin (vaikka jäähän ne välillä vähän taka-alalle ;D )

    VastaaPoista
  6. piti viel lisätä,, et en ois arvannu mitä siin ekakuvassa oli... ne tossut nimittäin :D

    T: Jaana

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida!!! <3