perjantai 8. huhtikuuta 2011

vähä ompelusta...yllättäen


Metsolan apila-joustofroteesta potkuhousut koossa 80cm. Kaava on vanhasta muotimuksu-lehdestä. Jotenkin hassu, suoraan kaavasta leikkasin, niin yläosa on aika leveä ja pitkä. ja lahkeet lyhyehköt. No, ei päällä huono. Mutta en tiiä onko ennen ollu erimallisia lapsia :), erilaisia kankaita, vaan miksi se tuntuu että mitä on vanhoja kaavoja käyttänyt, on tosi leveitä ja reiluja kokoja. Ei ainakaan niin istuvia...??? :)  


Omista vanhoista varkuista tuunasin tytölle housut. Tuli ihan kivat. Sellaisen edistyksen oon itessäni havainnut, että osaa jo vähän hahmottaa ja mittailla mallia, ilman oikeaa kaavaa. Aikasemmin en ois millänsäkään uskaltanu edes tälläistä vanhaa kangasta alkaa leikkeleen summassa. Ehkä sitä jonkunlaista silmää harjaantuu kun usiamman ompelee..? ja tekee niitä alusta asti "oikea oppisesti". Nämä leikkelin siis ihan silmämääräsesti ilman kaavaa. :)

Pieni hamonen tuli kans samoista farkuista, lahkeen suista. Tarkoitus oli tehdä tämäkin omalle tytölle, mutta se summassa leikkely..niin...no, tuli liian kaponen. :D
 Helman "huolittelu" tuli huonosti ja huomaan ettei saumurini ole vielä ihan iskussa, jotain säätöä se kaipais, että sais kauniin tasaisen jäljen, kun osais ja jaksais vaan paneutua... 

Laitanpa tänne, jos joku sattuis "tarttumaan". Eli tässä olis kolme pipoa vailla päätä lämmittämään :). 
Ylin on 4-6v  MYYTY
keskimmäinen 3-5v
ja alin on pieni 3-5kk ikäiselle  MYYTY
5 euroa kappale postikuluineen. 
Näitä voi kysellä sähköpostilla os. saaruskas@hotmail.fi

Täällä meinataan vähän sairastella, toivottavasti vain vähän. Ite olen flunssassa, toisilla meinaa pukata oksennustautia ja kuumeilua..huhhei, pois ne meistä. Toivotaan että pian ohi menee. :). 

Hyvää viikonloppua kaikille!!!

2 kommenttia:

  1. olipas hienot nuo tuunatut farkut! ja tykkään niin tuosta apilafroteesta-monesti olen siitä haaveillut mutta vielä ei ole omaan kangashyllyyn eksynyt.

    tuo vinoon leikattu raitapipo näyttää kyllä mukavalta-pitää varmaan varstaa ideaa omaan käyttöön. :)

    VastaaPoista
  2. Hanna kiitos kommentista :). Apilakangas on kyllä ihanaa. Tuo on semmosta kakkoslaatusta (nukkasta lähinnä), mutta ei kyllä mua haittaa.
    Kiva jos jonku idean saan jollekki täältä syttymään. Tykkään kovasti nuista vinoista raidoista, suorat raitapipot (ja muut kuteet) alkaa tuleen korvista ulos ja väkisinki näkkyy siksakkina silmissä, joten parempi laittaa suoraan vinoon, on taas eri mukava :D.

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida!!! <3