keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

appelsiinitakki

vau, vihdoin sain toteutettua haaveeni tehdä tytölle takki :). Ei tämä vielä ihan valmis ole mutta jo niin hyvällä mallilla että kelpaa jo vähän esitellä :). Ei ihan tuosta nuin vain valmistunut tämä. Ihan helppo kaava/ohje mutta ajan rajallisuus ja kankaiden/tarvikkeiden saatavuus täällä kotikylillä huono, joten täytyy aina ootella josko pääsis isompiin paikkoihin ostoksille,  lisää matskua hakemaan kun kaikkea ei hoksaa yhellä kertaa, mitä tarvitsee ja saati sitte että niitä tulee tarpeeksi kerralla :),


Kaava on vanhasta muotimuksu-lehdestä, sadetakin kaava vähän muokkailtu. Perus A-linjainen malli hiippahupulla. Todella hyvä ompelu-ohje on tikbumsan blogissa . Suuret kiitokset taas sanille kun on nähnyt niin paljon vaivaa, tehä selkeän, helpon ohjeen. Minä en tehnyt tästä kääntötakkia ja hihansuihin laitoin vain kanttinauhan, hihat ovat oikein hyvän mittaset neitille nuin.


Edestä puuttuu vielä nepparit. Ajattelin kam-nepit laittaa, kunhan saan hommattua niitä ja sen systeemin millä niitä laitetaan :). 
Niin ja kangas takkiin on vanhat finlaysonin verhot äidiltä.Vuori on fleeceä.
Ja arvatkaapa kelle tein tämän hiippapipon, siis lörppöpipo :)...? Ja ai että niin hienolla rusetilla ja vaalean punainen pipo :)... Ei, en tehnyt tätä tytölle...noo..oikeestaan tarkoitus oli tehdä, vaan tuli liian iso :), siis itelle sopiva. Liekko vain "vahingossa" ;). Onhan se nätti ja vissiin nyt muotia tuo hiippamalli!?? Saatan vaikka kehata pitääki sitä, varokaa vaan tuttavat :D. 


7 kommenttia:

 1. Voi ku ihana takki!
  Ja hienosti olet saanut kohdistettua tuon kuvan eteen!

  Ja ihanaa että ohjeesta on ollut hyötyä, tulee niin hyvälle tuulelle kun on voinut olla avuksi :)

  VastaaPoista
 2. onpas tosi hieno takki! jospa minäkin saisin takkiompeluun potkua tästä...nyt menossa taas semmoinen näpertelyompelus ja semmoinen tahtoo viedä mennessään :)

  VastaaPoista
 3. Lämmin kiitos Sani ja Hanna kommenteista! :)

  VastaaPoista
 4. Todella upea takki! Tuon tekemiseen vaaditaan varmasti kärsivällisuuttä!
  Ja eikun myssy päähän ja baanalle!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Essi! :) Ja minähän menen. :D

  VastaaPoista
 6. joko vuos sitten tuo takki viel roikku meijän ikkunoissa. :D nyt niistä verhoista on tullu aivan mahtavan ihana takki.

  Terv. Jaana

  VastaaPoista
 7. Kiitos Jaana! :) ..aika aikaa kutakin ;). vielä niistä kaposet verhot saa ikkkunaanki :D...

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida!!! <3