keskiviikko 9. marraskuuta 2011

ompelun iloa :)

 Muutama ompelus valmistunut viime aikoina. Paljon on keskeneräistäkin. Innostuin jatkamaan kokeilemaan tuota aplikointia, ihan yksinkertaisilla mennään edelleen. Sydän mekko oranssia joustofroteeta, koko 68cm. Toinen olkapää on avoin, että on helpompi pukea pienelle. Nepparit vielä puuttuu. Royal-tuotteesta tilasin kam-neppareita ja nepparipihdit. Oranssit nepparit jäi vielä jälkitoimitukseen. Ruskea hame on kokoa 80cm. Isompi sydän pyllyssä, (kuva on siis takakappaleesta) ja pienempiä edessä. Oranssissa hameessa on myös isompi sydän takakappaleessa, hame on kokoa 90cm. 
 Vähän ehkä jouluisia velourkankaasta. Mekko on kokoa 68cm. Ja paita-housut-setti on n.74-80cm. Housut on ehkä isommat tai ainakin pitemmät, kokeiluversiot.

Tähtisetti joustofroteesta 4-vuotiaalle pojalleni. Pikkusen tuli reilu kantajalle, mutta on tosi mieluinen :). Koko on n.110cm.

 Neiti halus samanlaisen setin itelleen. Tein siitä vähän tyttömäisemmän; kapeammat housut ja paidan helma vähän levenee. Kesken eräisenä on vielä 5-vuotiaan pojan toive samanlaisesta setistä, värinä vaan musta-keltainen. :).

 Metsolan ysmystä ostettu ladatrikoo. Perus paita koossa 116cm. 

 Tästä tuli aika suloinen. 80cm paita joustofroteesta. 

 Olin leikannut paidan peruspaitana. Olkapäitä kun aloin ommella, mietin että ois kiva kokeilla nappilistaa, onhan se mukavampi pukea päälle. Yritin täältä blogeista pikaseen selata ohjetta, mutta en tollaseen olkapäälletulevaa löytäny äkkiseltään. Aloin sitte ite "soveltaan". Koska en kaavassa tätä huomioinu, lisäsin toiselle olkapäälle sekä etu- että takakappaleeseen pienet lisäpalat. Sain kuin sainkin sen onnistuun :). Nepparit vielä puuttuu kun ruskeatkin jäi jälkitoimitukseen Royal-tuotteen tilauksesta.

Kurkkaus keskeneräisiin; on mekkoa, hametta, paitaa ja housuakin :). 

Ja en malta olla paljastamatta että osa näistä vaatteista on menossa myyntiin... :o Jos ne jollekin kelpaa.. Tai osa on jo varattukin. Pieni haave ja innostus on tässä tulevaisuudessa kokeilla aivan pienimuotoista "kauppaa"... En tiiä onko ihan hullu ajatus..??? Odotukset ei ole korkealla..vaan tekemisen iloa ainaki itelle :DD!! 

Tulipa kuvapläjäys..josko joku jaksoi tänne asti selata :). 

-saaruskas-

7 kommenttia:

  1. Kivan näköisiä ompeleita! Sillointällöin täällä olen kurkkinut. Mukavaa marraskuuta!

    VastaaPoista
  2. hienoja apliksia! eikö tuo velour ole vaikea aplikoitava...jotenkin mulla aina aaltoilee ja kurttuilee vaikka kuinka tukikankaita laittelen.

    kivalta kuulostavat kauppa-ideat! samoja haaveita täälläkin. :)

    VastaaPoista
  3. Kivoja vaatteita! Oranssi velour on aika makee <3

    Onnea ja tsemppiä kauppahaaveille!

    VastaaPoista
  4. hillevi: kiitos :)

    hanna: velour on kyllä vähän haastavaa ja huvittavinta tässä mulla on että sillä olen oikeastaan aloittanut. Mutta aika hyvin olen saanut vain silittämällä tukikankaan. eikä edes kaksipuoleista vaan ihan normaalin. siinä saa jännätä että saa pysymään palan ompelun ajan suunnilleen paikallaan. Hirveästi helpotusta tuo irtirevittävä tukikangas, jota sain hommattua. :)
    jatketaan haaveilua ja minun kohdalla myös taitojen karttumista!! Hyvät työvälineet olis isoin apu nyt :). perus koneella ja vanhalla saumurilla meinaa väliin loppua into, kun tulee huonoa jälkeä senkin takia...Eikä aina oikeasti johdu amatöörin taidoista ;). sen verran rohkenen kokeilla kauppaa, että varasin täältä joulunavaustilausuudesta pöydän itelle :D.

    whiteandblue: kiitos!! :)

    VastaaPoista
  5. hienoa ja onnea haaveille..... :) Ihania hamosia ja mekkosia oot pikkutytölle tehnyt.... Kun meillä ois se pikkutyttö niin varmasti tulis tilausta.... :)

    T.Sanna-sisko

    VastaaPoista
  6. Aivan ihania nuo oranssi-ruskeat tyttöjen jutut! Haluan ehdottomasti meijän tytölle!:) Kerkeekö tilata joululahjaksi?
    -Marsu-

    VastaaPoista
  7. Sanna: kiitos :)!

    Marsu: kiitosta :)! eli tilaus on nyt laitettu "käsittelyyn" ;)

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida!!! <3