keskiviikko 16. marraskuuta 2011

matonkudelaukku +ohje

Minulta on pyydetty ohjetta nuihin laukkuihin mitä oon virkkaillu. En oo ite mistää niihin ohjetta ottanu ja periaatteessa jokainen laukku on uniikki yksilö, erilainen. Summassa tehty.. Nyt tein yhden laukun, pienehkön. koko n.27cm*25cm. Pikku tyttöselle sopiva laukku.


Yritin ottaa vaihekuvia, jos ne vähän selkeyttäs, kun en oikiasti tiiä osaanko ohjetta tehä niin että siitä mitään ymmärtäs :). Ja meillä on edelleen rikkinäinen kamera, joten pahoittelen huonoja kuvia. 

 Ensin tehdään pohja. 
1. tee 16 kjs 
2. tee (1 kjs ja 16 ks )*4 näin pohja tulee neljästä rivistä.

(miksihän se heittää nuo kuvat väärinpäin.. :/)
3. tee 1kjs ja poimi pohjan reunoilta päädyistä 4 ks ja pitkiltä sivuilta 16 ks. Kierroksen lopussa tee yksi ps. 
4. aloita uusi kerros: tee 1 kjs ja kierrä kiinteillä silmukoilla ympäri ja sulje taas kierroksen lopussa kiinteällä silmukalla (ks). 

Tässä kierroksia 12.
tässä vähän taas enempi kierroksia :)
5. Eli reunoja virkataan sen verran kun tuntuu että on hyvän korkuinen :). Trikoomatonkuteissa saattaa paksuus vaihella aika paljon, ja siksi tulee vähän epätasainen tai näyttää että laukku levenee ylöspäin. Joten silmämääräsesti katsomalla näkee nouseeko suht tasaisesti, suorassa. Ja jos näyttää että laukku levenee ylöspäin, sitä voi kaventaa. Tämä tuli suht suorassa, mutta kavensin kuitenkin yhden kerran. Eli kierroksella kavennetaan kummastakin päädystä. Katsotaan silmämääräisesti reunat ja siellä hypätään yhden silmukan yli. Ja se pitää katsoa että pitkille sivuille kavennusten väliin jää samanverran silmukoita. 


Tässä laukussa kierroksia tuli yhteensä 20. 
6. Viimeisellä kierroksella tehdään kantokahvat.tai siis oikeastaan toiseksi viimeinen kierros.
Nyt kun virkkaa suorakaiteen mallista nuin että sulkee kierroksen piilosilmukalla, kierroksen lähtökohta muuttuu kokoajan. (näkyy tuossa kuvassa aina tuo kierroksen vaihtuminen). Joten täytyy katsoa silmämääräisesti että mihin kohtaan kahvat on hyvät. Kun tulee kahvan lähtösilmukkaan tee 7 kjs ja jätä viisi silmukkaa väliin ja jatka kiinteillä silmukoilla toisen kahvan lähtöpaikkaan. toista kahva. 
7. viimeinen kierros tehdään piilosilmukoilla. Kahvoihin tehdään 8 ketjusilmukkaa. 
8. päätä kierros piilosilmukkaan ja päättele. 

Huoooh, melkein naurattaa tuo ohje... :D. En tiiä ymmärränkö itekkää sitä ;). No kuitenkin jonkulainen sepostus. 

Tässä kuva laukun toiselta puolelta, missä näkyy tuo kierroksen "sulkemiskohta".

Tämä vielä "koristelematta". Eli virkkaan yleensä laukkuihin jonkulaisen irtokukkasen. tai sydämen.

Tässä käytetty vaaleanpunaista trikookudetta. Koukun koko on 10. 
Isompaa laukkua saa kun lisää pohjaan leveyttä. Ja kun aikuiselle tekee niin katsoo että kahvasta tulee sopivan kokoinen. Tarvii ehkä enempi ketjusilmukoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jaksat kommentoida!!! <3