maanantai 26. elokuuta 2013

salainen vaihto :)

Järjestimme facebookin oman alueen ompelijoiden - ryhmässä salaisen ompeluvaihtarin. Siinä arvottiin kelle piti ommella joku vaate, saajan toiveen mukaan (lähinnä koko ja ehkä väritoiveita oli laitettu). Ja vaatteen saaja ei tienny kuka tekijä on. :) Oli naisten- ja lastensarja erikseen. Itse osallistuin lastensarjaan. :)

Sain siis tehtäväksi ommella tyttölapselle 80cm ja ihan sama mitä...
Vähän piti miettiä että, mitä sitä tohtii alkaa tekemään ja pieniä paineita asetti että kun tiesi ompelevansa "kolleegalle", eli toiselle ompelijalle. 
Hyvin pian yritin karistella epävarmuuden pois ja aloin työhön. :)

Sainki sitte idean että testaan omaa haalarikaavaa, vähän niinku koekaniiniksi, että onko kaava hyvä ja toimiva. 

Ihan ei menny niinku strömsööössä vai miten se kirjotetaan :). Kolme haalaria tein, ennenku tärppäs. No ei sittekää koon puolesta, tuli aika reiluja 80cm, mutta aattelin että ison kans aina pärjää ja malli on onneksi semmoinen jota voikin pitää aika pienestä.  Tämä oli ensimmäinen. Ihana muuten ja mutta tuossa tuli huppu edestä liian alas. En muistanu korottaa etukappaleen kaula-aukkoa. Joten hylkäsin tämä paketista. Oma tyttö sai ihan kivan haalarin.
 Tästä tuli malliltansa ihan hyvä. Mutta sitte aloin miettiä että oma tyttö käyttää nyt 80/86 vaatteita että on varmasti tosi reilu saajalle.
Kolmas versio sitten sai "kelvata" :). Koko ei muuttunu vaikka mielestäni pienemmän leikkasin. Mutta tosiaan noiden pitkien lahjeresoreiden ansiosta voi käännettynä käyttää jo varmaan melkein 68cm koosta. 
Luulen ja sain jo vähän sellaista palautetta, että saaja (ja saajan äiti ;) ) tykkäsi haalarista. 

Kaava on siis oma. Tavoitteena oli saada siitä vähän haaremimainen ja tykkään nuista pitkistä resoreista. Yks "ongelma" vielä jäi, kun unohdin piirtää "virallisen" kaavan tästä. Eli täytynee ommella vielä haalareita. :D

-saaruskas -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jaksat kommentoida!!! <3