keskiviikko 15. joulukuuta 2010

piparin tuoksua ja muuta...

Vähän jouluvalmisteluja, synttäreiden juhlintaa, pikkujoulua, ompelua... :)


Pipareita leivottiin lasten kanssa pieni satsi itsenäisyyspäivänä. Itsenäisyyspäivä on ollut minun lapsuudesta asti perinteinen piparinleivontapäivä :).  
Sitä perinnettä näköjään jatketaan.


Kaksivuotiasta juhlittiin kummien kanssa ja minulla jäi kaiveleen kun aikaisempi "nallekakku" oli niin tuiman näköinen. No, nyt tuli lempeämpi, mutta mikä siinä vielä on vikana..??? ahaa..kahvipöydässä vasta hoksasin..nallella ei taida olla viiksiä...pitäis vielä tarkistaa, mutta ilman niitä tuo ois jo varmaan ihan nallen näköinen :D!? 


no tulkoon nyt tässä järjestyksessä, kun oli tarkoitus laittaa leipomukset ensin ja sitte näitä muita... :)
Ruskeat velourhousut tytölle. Tuli mielestäni ihan kivat. Kyllähän niitä ku tarkemmin katselee näkee ettei ihan oo ompelukone surrannu suoraan. Mutta näin vasta-alkajalta taskutki tuli ihan hyvin, vaikkei kaikkein helpoimmat ollutkaan :).


 Kinkkuvoileipäkakku

Tein voileipäkakun pikkujouluihin. Vanha kaveriporukka kokoontui pikkujoulujen merkeissä. Oli kiva ilta. Ihan harjotuksen vuoksi tein kinkkuvoileipäkakun. Piti saada kakusta mahdollisimman iso (20henk). mutta minulla ei ole kunnon kuljetuskupua suorakaiteen malliselle kakulle (pikaisesti ostoslistalle). Väsäsin sitte pyöreään kakkukupuun, ensin neliöksi ja kahelle sivulle vielä palat. Tähän meni yksi vehnäpaahtis ja melkein koko ruisvuoka.  
Laitanpa nuo täytteen ohjeet:
1.täyte:
1ps savusuikaleita
3/4 paprikaa
ruohosipuli tuorejuustoa
2rkl kermaviiliä
vähän majoneesia

2.täyte:
3dl amerikankurkkusalaattia
4 kanamunaa
2rkl kermaviiliä

kostutus lihaliemellä
Päällä sulatejuusto-majoneesisekoitus ja koristukset
Tämä riitti tosiaan juuri 20 aikuiselle, joku sai lisääkin, mutta kaikille halukkaille ei riittänyt (lisää). :) Eli hyvän makuinen siitä ainaki tuli :D (tarkotus oli täytteisiin laittaa jotain mausteita mutta unohtu, mutta tosiaan ei ne tarvinnukkaa mitään. Lihaliemellä kun kostuttaa, tuo se mukavasti lisämakua.)
Nämä laukut on menossa pikkutyttösille joululahjaksi. Nuo ruskeat on aikasemminki jo ollu täällä. Lisäsin vielä sydämet niihin, eli virkkasin ne laukkuun kiinni. 


Huvikseen virkkasin yksinkertaiset käsikorut nappikoristuksella mukaan. :)
Joulu lähestyy. Täällä ei toivottavasti stressata ;). Vähän on leipomuksia..pikkusen on siivottu..joululahjat on varmaan kaikki hommattu... Katotaan päiväkerrallaan mitä saa aikaseksi ja annetaan joulun tulla :). 

Kiitos vierailijoille täällä. Laittakaahan kommenttia! Ihanaa että joku on "tohtinut" lukijaksikin liittyä :D.

3 kommenttia:

 1. Söpö tuo kakku :D
  Ja ihania laukkuja!

  VastaaPoista
 2. Aina välillä pitää käydä kurkistaan mitä se Saara sisko on nyt taiteillut....

  Missä olen ollut sillon,kun on noita taitoja jaettu? :)

  Kivoja ihania juttuja taas täällä!!

  T.Sanna sisko

  VastaaPoista
 3. Kiva ku laitoit nuo voileipäkakun värkit tänne, jos vaikka joskus vois saada jonkun niin ihme inspiksen että sais itekin kokeiltua ;) Huippuhyvää oli!!! T:kin mainitsi jälkeenpäin et oli se voileipäkakku hyvää :D

  Ja tuo nalle-kakku, viiksiä tai ei, niin tosi tosi maukas kakku taas sulta oli!! ..mikä ei mitään uutta kyllä ü

  T. Tiiät kyllä kuka :)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida!!! <3