maanantai 17. tammikuuta 2011

jäälauttaleivos

njam, tämä on hyvää!! Piti keksiä "järkevää" käyttöä joulusuklaille. Niitä ei toki joulusta ole jääny, vaan tullu ostettua kauppareissulla alennuksesta. Tähän meni fazerin finlandia konvehdit. 


Ohje löytyy mm. täältä

Pellillinen (25kpl):
200 g voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
3 munan keltuaista
4dl vehnäjauhoja
1 rkl kermaa, vettä, tms. (minä laitoin tähän turkkilaista jogurttia)
1tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2tl vanilliinisokeria
Taikinan päälle:
1 levy eli n.170g suklaata (suklaata saa laittaa reilusti, itse laitoin 250g.)
Marenki:
3 munanvalkuaista
2dl sokeria
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää neste ja yhdistetyt jauhot. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuorattulle pellille.
Paloittele suklaat ja asettele ne pohjan päälle, paina niitä hieman taikinaan.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa astiassa marenkia varten niin, että vaahto pysyy valumatta kun käännät kulhon ylösalaisin. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten kunnes vaahto on kiiltävää ja sileää.
Levitä marenki suklaapalojen päälle ja paista uunissa n. 30 minuuttia. Minä paistoin pari minuuttia vajaa 30 min. ja tuli hyvä. Marenki on hyvää kunhan se ei paistu liikaa. Anna pellillisen jäähtyä ja leikkaa leivospaloiksi!

(Ohje on kopsattu. Ite vatkasin marengin ensimmäisenä, näin ei tarvi pestä vispilöitä välillä. Muut aineet oli valmiina, joten varmaan kaikkein nopein tehdä. )

3 kommenttia:

  1. Niin on hyvää!! :) Ite tullut laitettua aina vaan minttukrokantti -suklaata väliin, antaa kivasti myös makua. Mut hyvä toki hyödyntää jo olemassa olevat, ni ei tuu muuten vaan naposteltua :)

    -ST :)

    VastaaPoista
  2. minun piti uudestaan tehä ja laitoin just minttukrokanttia , ja oli hyvää :P!!

    VastaaPoista
  3. Ihan pikkusen tekis mieli :/ :)
    T.Jaana

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida!!! <3